fredag 22 april 2011

Stolthet, fördomar och kvinnligt vs manligt


För någon vecka sedan hade det äntligen blivit dags för den efterlängtade "Stolthet och fördom"-bokmiddagen, vilken vi kombinerade med "Orlando" som var en av böckerna man kunde välja att läsa samma månad under temat "Mysig höstläsning". Det var jag som hade valt temat för månaden, som i alla fall för min del blev en besvikelse då ingen av böckerna levde upp till mina förväntningar.



Denna bokmiddag var det självklart äkta engelsk föda som stod på menyn, i form av te och morots-scones, vilka serverades med ost och olika sorters marmelad. Mycket gott var det och under scones-stunden diskuterades självklart romanen i fråga, där Stina var mer välvilligt inställd till den än vad jag var. Men sen är hon också mer positivt inställd till chicklit-litteratur än vad jag är, och som vi konstaterade, så kan man nog klassificera "Stolthet och fördom" som just en sådan typ av bok.




För att göra måltiden mer intressant, och för att passa temat bättre, roade vi oss med att skriva konversationslappar man var tvungen att dra under kvällens gång. Så medan vi spelade kort fick förloraren dra en lapp och börja tala om så vitt skilda ämnen som "Justin Bieber- hot or not" (definitely NOT), briljering med sina kokkunskaper (Stina visade sig vara, om hon själv fick säga det, en riktig mästerkok i köket), framhäva sig själv utan att vara för övertydlig (ja, jag är ju bäst, vad mer kan jag säga?;)) samt på ett finkänsligt sätt börja diskutera sin FFK (Stina har visst haft lite problem med magen på sistone....).

Samtidigt som man förlorade ett parti kort var det också dags att börja förvandlas till man så sakteliga. Under 5 steg blev vi således bara mer och mer manliga och fick både svällande muskler (hmmmm), mustach och en manlig attityd. Det hela kulminerade så småningom i en mycket manlig dans till låten "Gaston" från "Skönheten och odjuret". Efter att ha kollat med Stina är det mycket möjligt att denna manligt majestätiska dans kan komma att läggas upp på bloggen inom kort.....








På det hela taget var det en mycket trevlig kväll och det var kul att för en gångs skull vara bara vi två, och inga snyltgäster som inte ens orkat öppna boken som skulle diskuteras (jag nämner inga namn, men Johan och Sebbe- skäms på er!!!). Det hade förstås varit ännu roligare om hela Boktriangeln varit med, men av logistiska skäl är det ju vissa problem med det. Vi får hålla tummarna för att vi kommer att bo närmare varandra i framtiden helt enkelt! Med tre olika syn på böckerna vi läst skull det ju bli en så mycket roligare diskussion kring middagsbordet, så vi sällan har lika syn på böckerna som lästs.

1 kommentar:

  1. Vad manliga vi ser ut. Gaston skulle ha varit stolt över oss. // Stina

    SvaraRadera